Umeå provtagningsanvisningar


umeå provtagningsanvisningar

dra ut kanylen. Gör 4-6 utstryk omedelbart, helst några med vanlig blodutstryksteknik respektive några med "squash"-teknik (se nedan). Minska undertrycket i sprutan innan sprutan avlägsnas. Kontrollera alltid med urinstix att Hb är negativt och helst även att inga inflammatoriska celler ses i urinsediment innan prov skickas. Mer information om benmärgsprovtagning och tolkning finns här. Provtagningsanvisningar för kemiska analyser, provtagningsanvisningar för fibrinogen, pr ovtagningsanvisningar för elektrofores, provtagningsanvisningar för Provtagningsanvisningar för hormonanalyser (exl acth provtagninganvisningar för acth i plasma, provtagningsanvisningar för EMS och ppid hos häst (acth i plasma). Byggnad 6M, 1 trappa, Norrlands universitetssjukhus Östersund Öppettider, måndag-fredag.00-16.00, dag före röd dag stänger vi klockan.00. Provtagningsanvisningar för hemostasanalyser, citratrör används till hemostasanalyser.umeå provtagningsanvisningar

Alla Laboratoriemedicins provtagningsanvisningar finns samlade i en gemensam webportal.
Om du skriver in patologi i sökrutan högst upp efter att du gått in på länken nedanför så visas endast våra provtagningsanvisningar.
Följesedlar och provtagningsanvisningar, fyll gärna i och spara orderblanketten digitalt (välj Arkiv/Spara som.
För att kunna spara orderblanketten digitalt krävs att du har Adobe Reader version.0 eller senare.

5 ml krävs för korrekt bedömning av sediment. Provtagningsanvisningar, provtagningsanvisningar för hematologiska analyser, instruktion för utstryk på färskt edta-blod. Använd inte serumör med clot activator (Z-märkt) till transcellulära vätskor eller urinprov. Bäst är det att centrifugera och endast skicka plasma (skriv på remiss och rör att det är citratplasma). Delatjerade provtagningsanvisningar, dokument med detaljerad information om provtagning/provhantering kan hämtas här (pdf).

umeå provtagningsanvisningar


Sitemap