Stockholm gamla stan smalaste gatan


stockholm gamla stan smalaste gatan

under ca 100 år täckt av ett träplank i båda ändarna. Stadsdelen är sedan många år ett k-märkt kulturreservat. Tunnelbanestationen Gamla stan invigdes 1957. Men detta var på 1700-talet sägs det så numera riskerar man inget sådant. När Gamla Stan anlades så gick strandlinjen vid den nedre nivå som Mårten Trotzigs Gränd har. Gränden öppnades igen för allmänheten år 1945. Detta är ett subjektivt omdöme av en medlem i TripAdvisor och inte av TripAdvisor LLC.

Gamla Stan i, stockholm.
Mårten Trotzigs gränd är den enda bevarade trappgränden.
Gamla stan, den går mellan Prästgatan och Västerlånggatan.

Fråga Thomas J om Mårten Trotzigs gränd Detta är ett subjektivt omdöme av en medlem i TripAdvisor och inte av TripAdvisor LLC. Den här gatan (eller gränden, som det egentligen är) är Stockholms smalaste gata och ett mycket populärt fotoobjekt bland turister - du kan med båda armarna utsträckta nå john ivar allan lundin varje husvägg på vardera sidan om ' gatan '. Ger en fin medletidskänsla. Dessa trappsteg leder från Västerlånggatan till Prästgatan. Många av de människor som flyttade hit på 1940-talet bor här än idag och skänker stadsdelen forna tiders glans och livsanda. Mycket bra 63, medel 59, dåligt 11, hemskt 3, resenärstyp, familjer, par. Fråga Vandringen1a om Mårten Trotzigs gränd Detta är ett subjektivt omdöme av en medlem i TripAdvisor och inte av TripAdvisor LLC. Eldsvådor var dessvärre inte allt för ovanligt förr och eftersom husen var gjorda av trä kunde det få förödande konsekvenser. Man kan samtidigt röra vid bägge husen vid gränden. Stadens smalaste gränd att. Genom denna gränd-gata har jag sprungit tusentals gånger i mitt liv då jag är född inte så långt ifrån den samt arbetat så att jag tagit denna genväg under många.

Namnet fastställdes år 1949 och avser Marten Traubtzig (försvenskat till Mårten Trotzig) som föddes i Wittenberg den 1:a december år 1559. Gamla - stan - stockholm.se har funnit på nätet sedan www. Gamla - stan - stockholm.se beskriver bostadsorten, gamla Stan. Gamla - stan - stockholm.se är optimerad för webbläsaren Firefox.


Sitemap