Åderbråck helsingborg


åderbråck helsingborg

form. Venen löper längs med vadens baksida och upp till knävecket. Visa nummer, matthias Gülichs. Orsaken till åderbråck är bl a ärftlighet, graviditet, stillasittande arbete, mycket stående arbete eller övervikt. Åderbråck är vidgade, slingriga och förlängda vener, som kan vara hudfärgade, mörkt lila eller blå. Någon gång kan åderbråck vara en följd av att man tidigare har haft en blodpropp i benet. Behandlingen utförs i lokalbedövning eller i narkos. Då utvidgar sig venerna och blir ännu mer slingriga och synliga. Just nu Öppet 4 0 Skriv ett omdöme! Åderbråck är inte enbart ett kosmetiskt problem utan kan ge upphov till symtom som svullnad, spänningskänsla, myrkryp, klåda och ibland smärta.

Åderbråck helsingborg
åderbråck helsingborg

SEB stortorget helsingborg
Skorsten helsingborg
Mekanisk verkstad helsingborg
Barnvakt sökes helsingborg

Konsultation, vid första besöket på EMT kliniken får du träffa ansvarig kirurg som efter Ultraljudsundersökning bedömer åderbråckens utbredning och operationsmetod alternativt injektionsbehandling. Fortsättningen av kärlet på vadens insida stängs enbart av och sugs så småningom upp av kroppen. Efter operation får du ett förband i knävecket. Ett ca två cm långt snitt görs i ljumsken och ett mindre snitt strax nedom knät. Åderbråck kan uppstå i alla vener men är vanligast på benen och är ett synligt tecken på att klaffarna i venerna är otäta och kärlväggarna försvagade. Det kosmetiska resultatet är mycket bra, oftast 1-2 små vita ärr på benet. Estetisk behandling mot rynkor med botox och fillers/Restylane finns tillgänglig. Kvinnor får åderbråck något oftare än män.

I princip krävs ingen sjukskrivning för detta ingrepp men hänsyn tas till din arbetssituation. Om patienten har bensår eller förekomst av hudförändringar med risk att utveckla bensår.


Sitemap