Kyrkogårdsförvaltningen lund norra kyrkogården


kyrkogårdsförvaltningen lund norra kyrkogården

och som de tusenlapparna blir en tung ekonomisk belastning för. På norra kyrkogården i Lund ligger det fullt av nedlagda gravstenar. Norra kyrkogården saknade länge byggnad där begravningsgudstjänst kunde hållas. Byggnaden och dess lokaler besöks också ofta av olika studiegrupper). Gravkapellet, som användes fram till 1960, är kulturhistoriskt värdefullt och används numera som gudstjänstlokal av etiopisk-ortodoxa församlingen. Om vi stöter på en sten som är så dålig i både betongfundamentet och infästningen så kan vi lägga ner den men det är väldigt sällsynt. Om du är med i en förening med tjugo likadana hus och ett fel upptäcks så handlar man upp tjänsten för alla att åtgärda det och så hoppar man på om man vill, säger Martti Niilekselä. I detta avtal ingår: regelbunden tillsyn och renhållning av gravplatsen borttagning av vissna blommor singel- och jordpåfyllning vid behov gräsklippning lövräfsning borttagning av granris. De flesta nedlagda stenarna är gravplatser där gravrätten återgått till förvaltningen, i vissa fall för att anhöriga tyckt att stensäkring är för dyrt. Man påminns också om krig och lidande vid gravar för offer från koncentrationslägren och flyktingar från grannländerna. Då provtrycker vi på stenarna och kontrollerar lutningen. Skötselavtal, vi erbjuder skötselavtal med grundskötsel av en gräs- eller singelyta.

Norra kyrkogården - Svenska kyrkan i Lund Gravskötsel - service tjänster - Lunds kyrkogårdar Norra Kyrkogården - Lund, Sweden - Public Service Facebook

Har lund i uppsala, Tivoli gröna lund jetline,

Foto: christian Örnberg, vi har 16 000 gravplatser som vi ska kontrollera. Man ska se till att kyrkogården är en fin och harmonisk plats, det är den inte som det ser ut nu, säger Marrti Niilekselä vars föräldrars gravsten plötsligt en dag var nerlagd. P4 Malmöhus rapporterat. Det ok Linné uppsala har även förekommit att stenar har blivit åtgärdade av entreprenörer och sedan dömts ut igen, vilket har inneburit ännu högre kostnader för den enskilde. Den är en lunga i staden och med sina drygt 25 ha den största samlade grönytan nära centrum. Det bästa man kan göra då är att reklamera jobbet hos stenhuggeriet. Han är kritisk mot att kyrkogårdsförvaltning inte har erbjudit någon hjälp till gravrättsinnehavare med stensäkringen. För växtutbud, skötselåtgärder och priser vänligen titta i vår. Skötsel av enskild grav (upplåten med gravrätt ingår med andra ord inte i begravningsavgiften.


Sitemap